Verantwoord eten voor een kind van 2 jaar

Eten voor een kind van 2 jaar moet vooral vers, gezond en verantwoord zijn. Ook voldoende variatie zijn daarbij gewenst. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met producten die een kind nog niet mag eten. Voorbeelden daarvan zijn een overdaad aan zout en suiker. Ook kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen moeten zoveel mogelijk vermeden worden als het gaat om eten voor een kind van 2 jaar.

Als ouder is het dagelijks bereiden van een verantwoorde maaltijd een behoorlijke opgave. Want naast het gebruik van verse groenten en fruit, mogen er ook veel rauwe producten niet gebruikt worden. Voorbeelden daarvan zijn rauwe melk, ei, vlees en vis. Deze producten kunnen E-coli, Listeria en Salmonella bevatten die uw kind van 2 jaar ziek kunnen maken. Hoewel een kind van 2 jaar steeds vaker met het gezin van tafel mee zal eten, moet de maaltijd dus wel aan een aantal eisen kunnen voldoen.

Eten voor een kind van 2 jaar moet ook meer essentiële voedingsstoffen bevatten dan volwassenen. Zeker omdat uw kind op deze leeftijd hard groeit en ontwikkelt. Binnen het gezin is er dus niet altijd gelegenheid of tijd voor het bereiden van een verantwoorde maaltijd. Als u wel zeker wilt zijn van gezond eten voor een kind van 2 jaar staat Frootie graag voor u klaar.

Ervaringen van klanten

Zo werkt het

Kies jouw box en aantal maaltijden

Selecteer de box die past bij de leeftijd van jouw kind(eren). Je kunt er ook voor kiezen om een samplebox te proberen.

Bekijk onze boxen

Laat jouw box maandelijks thuisbezorgen

Wij bezorgen de box met kant en klare maaltijden voor jouw kind elke maand bij jou thuis, zodat je daarvoor de deur niet uit hoeft.

Bekijk onze boxen

Een gezonde maaltijd voor jouw kind

Onze gerechten zijn 100% vegetarisch. Nadat we onze maaltijden hebben klaargemaakt, wordt het direct ingevroren zodat de voedingsstoffen en mineralen behouden worden. Onze producten bevatten GEEN CONSERVERINGSMIDDELEN

Bekijk onze boxen

Eten voor een kind online bestellen

Eten voor een kind van 2 jaar bestaat in de meeste gevallen uit 6 maaltijden per dag. Onderverdeeld in ontbijt, lunch en een warme maaltijd. Ook mag uw kindje van 2 jaar tot wel 3 tussendoortjes per dag. Dit kan een bakje met vers fruit zijn of een bekertje verse fruitdrank. Een warme maaltijd moet voldoende gevarieerd zijn. Hierbij kunt u denken aan een bordje met verse peulvruchten of graanproducten voor de benodigde vezels.

Bij Frootie nemen we u deze zorg graag uit handen. Eten voor een kind van 2 jaar wordt door onze voedingsspecialisten zorgvuldig samengesteld. Er wordt altijd gezocht naar de juiste balans om een maaltijd te kunnen voorzien van de voedings- en bouwstoffen die een kind van 2 jaar nodig heeft.

Eten kind 2 jaar

Voor onze kant-en-klaar maaltijden gebruiken we alleen gezond geteelde producten uit zowel het binnen als buitenland. U bent dus altijd zeker van verantwoord eten voor uw kindje van 2 jaar. Ook als u zelf geen tijd heeft om een gezond bordje op tafel te zetten. De maaltijden bestelt u eenvoudig online waarna ze maandelijks bij u thuis worden bezorgd. Zo kunt u uw 2-jarige kind elke dag voorzien in zijn of haar voedingsbehoefte.

Menu
×

Hoi!

Klik hieronder op een van onze support om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar

info@frootie.nl

× Hoe kan ik je helpen?