Voeding peuter 16 maanden

Voeding voor een peuter van 16 maanden

Onze voeding voor een peuter van 16 maanden bevat alles wat ze nodig hebben voor een gezonde en goede basis. Onze kant-en-klaar maaltijden worden samengesteld en bereid door onze voedingsspecialisten. Zij zijn dagelijks op zoek naar nieuwe innovaties en ontwikkelingen op het gebied van gezonde peuter voeding. Een maaltijd wordt altijd vers bereid met gezond geteelde producten.

Dat kunnen groenten en fruit zijn uit Nederland, maar we gebruiken ook wereldwijde producten in onze verse babyvoeding. Uw peuter van 16 maanden leert op deze manier niet alleen hoe vers en gezond eten proeft, maar ontwikkelt ook een brede smaak. Verantwoord blijven eten op latere leeftijd wordt op deze manier een stuk eenvoudiger. Voeding voor een peuter van 16 maanden bestelt u bij Frootie eenvoudig online via de website. Daar kunt u een keuze maken uit een gevarieerd menu.

Onze maaltijden wisselen regelmatig en bevatten altijd de voedingsstoffen en bouwstoffen die uw peuter nodig heeft. Natuurlijk zorgen we ervoor dat onze verse maaltijden maandelijks bij u thuis worden bezorgd. Zo kunt u uw peuter van 16 maanden elke dag een vers en smakelijk bordje eten voorzetten, vol met essentiële voedingsstoffen.

Voedingsschema voor dreumes en peuter

Hoe ziet een eetschema van je dreumes of peuter eruit?  Hoeveel geef je per keer of per dag?
Om je te helpen hebben wij een voedingsschema samengesteld om je te helpen.
Onze voedingsschema’s zijn richtlijnen. Elk kind is anders en zo ook het eet behoeften. Neem de tijd en leer je kind een gezonde relatie te krijgen met voeding.

 Onze menu’s bevatten de gemiddelde hoeveelheden. Probeer een gevarieerd menu per dag te geven. Het kan lastig zijn om iedere dag te variëren het is dan helemaal niet erg als een gerecht met enige regelmaat terugkeert.

OntbijtEen bruine boterham met boter of margarine en appelstroop.
Een bekertje halfvolle melk of thee. OfPap, havermout, muesli en andere volkoren ontbijtgranen zonder toegevoegd suiker en zout. Met een bekertje thee.
TussendoorPlakjes of blokjes peer, appel of banaan. Of een andere gewenste stuk fruit.
Thee of een bekertje water.
LunchPlakjes of blokjes peer, appel of banaan. Of een andere gewenste stuk fruit.
Thee of een bekertje water.
TussendoorRauwkost in stukjes paprika, tomaat, komkommer.
Stukjes fruit of (liga)koekje
Warme maaltijdEen Frootie maaltijd
Snacks gedurende de dagRozijnen, stukjes fruit of groenten, rijstwafels, soepstengels, crackers, yoghurt, kokos kwark

Gezonde en verse voeding voor een peuter van 16 maanden

Als uw kindje een jaar is geweest, dan heeft het vooral behoefte aan voeding met voldoende voedingsstoffen. Voeding voor een peuter van 16 maanden moet dus vooral vers en gezond zijn. Uw peuter heeft behoefte aan voldoende eiwitten, goede vetten, mineralen en vitaminen. Dit bevorderd de groei en de ontwikkeling. Rond deze leeftijd mag uw peuter steeds meer eten. Ook vlees en boterhammen horen daarbij.

Daarnaast zal het steeds vaker met de warme maaltijden van het gezin mee eten. Daarbij moet er natuurlijk nog wel rekening worden gehouden met bepaalde producten. Rauw vlees of rauwe vis kunt u beter overslaan. Dat geldt ook voor rauwe eieren en melk. In deze voedingsmiddelen kunnen bacteriën zitten die een peuter van 16 maanden nog niet goed kan verdragen. Ook veel zout in peutermaaltijden kan beter vermeden worden.

Mee eten aan tafel met het gezin kan dan best nog een uitdaging zijn. Als ouder moet u dus alsnog een apart potje koken voor uw kleintje. Het samenstellen en bereiden van deze maaltijden kan behoorlijk wat tijd vergen. In het drukke gezinsleven valt dit niet altijd mee. In dat geval is het goed om te kiezen voor de verse maaltijden van Frootie.

Uitleg over Frootie

1. Eenmalig of maandelijks

Bestel eenmalig een Frootie maaltijdbox met 5, 10 of 50 maaltijden of kies het handige maandabonnement. Je kunt je abonnement altijd pauzeren of stopzetten.

2. Kies jouw box

De leeftijd van jouw kind(eren) bepaalt welke Frootie box geschikt is. De maaltijden variëren van gewicht, smaak en structuur. Voor elke leeftijd de juiste hoeveelheid.

3. Vriesvers met gekoeld transport thuisbezorgd

Frootie bezorgt jouw box(en) netjes met gekoeld transport aan de deur. De ingevroren maaltijden kunnen meteen de diepvries in.

4. Geniet van een gezonde en verse maaltijd

Een maaltijd van Frootie is een maaltijd waar je als ouder achter kan staan. We halen het beste uit de natuur door te werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen. Al onze maaltijden worden in een stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden direct ingevroren. Wat de enige natuurlijke manier van conserveren is.