Voeding peuter 17 maanden

Voeding voor een peuter van 17 maanden

Verse en gezonde voeding voor uw kind met voldoende vitaminen en mineralen, is essentieel voor een goede ontwikkeling van uw peuter van 17 maanden. Als ouder wilt u immers niets anders dan het beste voor uw kind. Toch valt het binnen het vaak hectische gezinsleven niet altijd mee om uw peuter elke dag een vers bordje eten voor te kunnen zetten. Kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt blijken niet altijd een verantwoorde keuze.

Zeker niet als het gaat om voedsel voor een peuter van 17 maanden oud. Vaak zitten deze maaltijden vol zout en kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. Deze dragen niet bij aan een goede basis en ontwikkeling. Frootie staat voor verse en gezonde maaltijden voor baby’s en peuters. Onze hapjes worden met zorg en aandacht bereid, met de beste gezonde producten. Onze verantwoorde kant-en-klaar maaltijden voor peuters van 17 maanden zijn voldoende gevarieerd en bevatten alle voedingsstoffen die uw jonge kindje nodig heeft.

Onze voeding is eenvoudig te bestellen via de website. Daar maakt u snel en makkelijk een keuze uit diverse smakelijke en vers bereide maaltijden. Ze worden maandelijks thuisbezorgd zodat u uw peuter altijd van een smakelijk bordje eten kunt voorzien. Ook als u even geen tijd heeft om zelf te koken.

Kant-en-klare verse voeding voor een peutervoeding

Peutervoeding moet aan een aantal eisen kunnen voldoen. In de eerste plaats is het belangrijk dat uw kind voldoende bouwstoffen binnen krijgt om op de juiste manier te kunnen ontwikkelen. Voorbeelden daarvan zijn goede vetten, omega-3 en eiwitten. Afwisselen en variëren met gezonde voeding zorgt er tevens voor dat uw kindje een goede smaak ontwikkelt.

Door uw peuter kennis te laten maken met zoveel mogelijk smaken, kunnen eetproblemen op latere leeftijd voorkomen worden. Zeker als uw peuter 17 maanden is, heeft het behoefte aan voedzame en verantwoorde hapjes. In deze periode groeien ze snel en worden ze ook steeds actiever. Uw peuter van 17 maanden krijgt dus ook steeds meer eetlust. Hoewel uw kindje steeds vaker met het gezin zal mee eten, mag het nog niet alles eten. Vooral voeding met veel zout, suiker of rauwe producten moeten vermeden worden.

Het samenstellen van een verantwoorde maaltijd is dus nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Voeding voor een peuter moet voldoende gevarieerd zijn. Hierbij kunt u denken aan maaltijden met verse groenten en peulvruchten, maar ook graanproducten zoals rijst zijn belangrijk. Het samenstellen van peuter maaltijden kan dus flink wat tijd en energie kosten. Gelukkig staan we bij Frootie graag voor u klaar.

Uitleg over Frootie

1. Eenmalig of maandelijks

Bestel eenmalig een Frootie maaltijdbox met 5, 10 of 50 maaltijden of kies het handige maandabonnement. Je kunt je abonnement altijd pauzeren of stopzetten.

2. Kies jouw box

De leeftijd van jouw kind(eren) bepaalt welke Frootie box geschikt is. De maaltijden variëren van gewicht, smaak en structuur. Voor elke leeftijd de juiste hoeveelheid.

3. Vriesvers met gekoeld transport thuisbezorgd

Frootie bezorgt jouw box(en) netjes met gekoeld transport aan de deur. De ingevroren maaltijden kunnen meteen de diepvries in.

4. Geniet van een gezonde en verse maaltijd

Een maaltijd van Frootie is een maaltijd waar je als ouder achter kan staan. We halen het beste uit de natuur door te werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen. Al onze maaltijden worden in een stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden direct ingevroren. Wat de enige natuurlijke manier van conserveren is.