Voeding peuter 19 maanden

Voeding voor een peuter van 19 maanden

Binnen het gezin kan het vaak druk en hectisch zijn. Als ouder heeft u niet altijd de mogelijkheid om verse maaltijden voor uw peuter te kunnen bereiden. Juist dan staan de voedingsspecialisten van Frootie graag voor u klaar. Dagelijks zijn we op zoek naar de lekkerste recepten waarmee we verantwoorde en gezonde voeding maken voor peuters van 19 maanden oud.

Hierbij kunt u denken aan maaltijden met verse en gezond geteelde groenten, maar verwerken we ook wereldwijde producten in onze peuter hapjes. Elke maaltijd wordt met zorg bereid. Dat betekent dat ingrediënten zorgvuldig op elkaar worden afgestemd zodat u er altijd zeker van bent dat uw peuter van 19 maanden de voedings- en bouwstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft.

Dit draagt bij aan een sterke opbouw van botten spieren, maar heeft ook een positieve invloed op het afweersysteem. Via de website van Frootie bestelt u eenvoudig verantwoorde voeding voor peuters. Ons keuzemenu is altijd uitgebalanceerd en gevarieerd. De verse en gezonde kant-en-klaar maaltijden van Frootie worden maandelijks bij u thuisbezorgd. Zo kunt u uw kindje elke dag voorzien van een smakelijk bordje vers eten.

Kant-en-klare verse voeding voor een peuters

Kleine kindjes hebben veel behoefte aan gezonde en verantwoorde maaltijden. Voeding voor een kind van 19 maanden moet dus aan een aantal eisen kunnen voldoen. Naast vers en gevarieerd moeten de ingrediënten ook bijdragen aan de groei en ontwikkeling van uw peuter. Zeker omdat ze elke dag actiever en levendiger worden. Peutermaaltijden met voldoende essentiële voedingsstoffen zijn dus van groot belang.

Bij een leeftijd van 19 maanden leert uw kindje steeds meer smaken kennen. Het proeft zoet, zout en bitter. Deze smaakontwikkeling helpt uw peuter van 19 maanden om ook later een gevarieerd en gezond eetpatroon te kunnen aanhouden. Door het verstrekken van verse voeding, leert uw peuter van 19 maanden de smaak van gezonde voeding waarderen. Op deze leeftijd eten ze steeds vaker mee aan tafel.

Ze lusten een boterham, snoepen vers fruit als tussendoortje en eten vaak mee met het gezin. Toch moet voeding voor een peuter van 19 maanden aan andere eisen voldoen dan de maaltijden voor het gezin. In de eerste plaats moet de voeding voldoende vitaminen, mineralen en eiwitten bevatten. Zout en suikers moeten daarbij zoveel mogelijk vermeden worden. Het zelf bereiden van een gezonde maaltijd valt dan nog niet altijd mee.

Uitleg over Frootie

1. Eenmalig of maandelijks

Bestel eenmalig een Frootie maaltijdbox met 5, 10 of 50 maaltijden of kies het handige maandabonnement. Je kunt je abonnement altijd pauzeren of stopzetten.

2. Kies jouw box

De leeftijd van jouw kind(eren) bepaalt welke Frootie box geschikt is. De maaltijden variëren van gewicht, smaak en structuur. Voor elke leeftijd de juiste hoeveelheid.

3. Vriesvers met gekoeld transport thuisbezorgd

Frootie bezorgt jouw box(en) netjes met gekoeld transport aan de deur. De ingevroren maaltijden kunnen meteen de diepvries in.

4. Geniet van een gezonde en verse maaltijd

Een maaltijd van Frootie is een maaltijd waar je als ouder achter kan staan. We halen het beste uit de natuur door te werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen. Al onze maaltijden worden in een stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden direct ingevroren. Wat de enige natuurlijke manier van conserveren is.