Voeding peuter 20 maanden

Voeding voor een peuter van 20 maanden

Op deze leeftijd laat u uw kindje misschien vaker mee eten met het gezin. Toch zijn deze maaltijden niet altijd geschikt voor uw peuter van 20 maanden. Ze kunnen veel zout bevatten en ook het gebrek aan vitaminen, mineralen en vezels is vaak een probleem. Daarnaast mag voeding voor een peuter van 20 maanden geen rauwe producten bevatten.

Voorbeelden daarvan zijn rauwe melk of eieren. Ook rauw vlees is niet goed voor een kindje van 20 maanden oud. Het selecteren en bereiden van een verantwoord hapje is dus nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Bij Frootie helpen we u daar graag bij. Onze maaltijden worden dagelijks vers bereid en verpakt. Uiteraard zorgvuldig samengesteld zodat uw kindje alle voedings- en bouwstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft om goed te kunnen groeien.

Onze peuter maaltijden bestelt u eenvoudig vanuit ons gevarieerde keuzemenu. Natuurlijk zorgt Frootie ervoor dat de kant-en-klare verse voeding voor een peuter van 20 maanden maandelijks bij u thuis wordt bezorgd. Ook als u hulp en advies nodig heeft over peuter voeding staan onze voedingsspecialisten graag voor u klaar.

Verantwoorde en gezonde voeding voor kinderen tussen 2 en 4 jaar

Als uw peuter ruim 20 maanden oud is, is het heel belangrijk dat de maaltijden die u geeft voorzien zijn van voldoende essentiële voedingsstoffen. Voeding voor een peuter van 20 maanden moet meer vitaminen en mineralen bevatten dan maaltijden voor oudere kinderen of volwassenen. Op deze leeftijd is uw kindje namelijk volop in de groei. Deze ontwikkeling vraagt om een gevarieerd, gezond en vers eetpatroon.

Rond de leeftijd van 20 maanden zal uw peuter steeds meer maaltijden per dag gaan eten. Hierbij kunt u denken aan het ontbijt, de lunch en de nodig tussendoortjes. De warme maaltijd is daarbij heel belangrijk. Hier kunnen voldoende vezels en verse groenten in worden verwerkt die het kindje nodig heeft om op de juiste manier te kunnen groeien en ontwikkelingen. Vitaminen, mineralen en goede vetten zorgen voor een sterke bot-opbouw en versterken het immuunsysteem van uw kindje.

Gezonde voeding voor een peuter van 20 maanden is dus onmisbaar. Als ouder wilt u liever niet te vaak naar een ongezonde of makkelijke maaltijd grijpen. Toch is dit niet altijd te voorkomen. Vaak komt dit door het gebrek aan tijd. Het bereiden van gezonde en verse maaltijden neemt nou eenmaal behoorlijk wat tijd in beslag. Gelukkig bestelt u bij Frootie eenvoudig verse voeding voor een peuter van 20 maanden.

Uitleg over Frootie

1. Eenmalig of maandelijks

Bestel eenmalig een Frootie maaltijdbox met 5, 10 of 50 maaltijden of kies het handige maandabonnement. Je kunt je abonnement altijd pauzeren of stopzetten.

2. Kies jouw box

De leeftijd van jouw kind(eren) bepaalt welke Frootie box geschikt is. De maaltijden variëren van gewicht, smaak en structuur. Voor elke leeftijd de juiste hoeveelheid.

3. Vriesvers met gekoeld transport thuisbezorgd

Frootie bezorgt jouw box(en) netjes met gekoeld transport aan de deur. De ingevroren maaltijden kunnen meteen de diepvries in.

4. Geniet van een gezonde en verse maaltijd

Een maaltijd van Frootie is een maaltijd waar je als ouder achter kan staan. We halen het beste uit de natuur door te werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen. Al onze maaltijden worden in een stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden direct ingevroren. Wat de enige natuurlijke manier van conserveren is.