Wat eet een peuter

Welke voeding is goed voor peuters?

Een peuter mag vrijwel alles eten behalve veel rauwe producten en maaltijden met veel zout. Ook suikers in drankjes moeten zoveel mogelijk beperkt worden. Het samenstellen van een gezonde en verantwoorde maaltijd is dus niet altijd eenvoudig. Want, wat een peuter binnenkrijgt moet vooral vers en gezond zijn. Binnen het team van Frootie snappen we dat als geen ander. Onze ervaringsdeskundigen en voedingsspecialisten zijn daarom dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten voor onze peuter maaltijden.

De basis wordt altijd gevormd door gezond geteelde groenten en fruit. Ook buitenlandse producten worden verwerkt in onze verantwoorde kant-en-klaar-maaltijden voor peuters. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over wat uw peuter per dag eet. Onze verse maaltijden zijn eenvoudig te bestellen via het keuzemenu op onze website. Uw bestelling wordt vervolgens maandelijks bij u thuis bezorgd.

Zo kunt u uw kleintje elke dag van een smakelijk bordje eten voorzien. Ook als u zelf geen tijd heeft om een verantwoorde maaltijd te bereiden. De maaltijden van Frootie worden volledig afgestemd op wat een peuter mag eten. Zout en andere overbodige toevoegingen worden daarbij achterwege gelaten. Zo dragen onze verse maaltijden bij aan een goede groei en ontwikkeling.

Wat eet een peuter per dag?

De voedingsspecialisten van Frootie geven vaak antwoord op de vraag: wat eet een peuter? Peuters eten steeds vaker met het gezin mee. Zo kunnen ze al een boterham, maar ook rijst, pasta en verse groenten en vlees eten. Vleesproducten bevatten veel ijzer en dragen bij aan een gezonde groei en ontwikkeling. Rauw vlees of rauwe vis moet daarbij gemeden worden. Deze producten bevatten schadelijke bacteriën voor uw peuter.

Dat geldt ook voor rauwe melk en rauw ei. Ook maaltijden met veel zout zijn niet goed voor een peuter. Een peuter kan daarnaast vrijwel alles eten wat een volwassene ook eet. Voldoende variatie is tevens belangrijk om de smaak op de juiste manier te laten ontwikkelen. Door ze al op jonge leeftijd te laten wennen aan de smaak, kunnen ze op latere leeftijd makkelijker een verantwoord eetpatroon aanhouden.

En wat eet een peuter per dag? Doorgaans bestaat een dagmenu uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. De hoeveelheid per maaltijd is afhankelijk van de eetlust van uw kind. Dit kan van tijd tot tijd variëren. Peuters die actief en avontuurlijk zijn verspillen meer energie. De eetlust zal dan ook groter zijn.

Uitleg over Frootie

1. Eenmalig of maandelijks

Bestel eenmalig een Frootie maaltijdbox met 5, 10 of 50 maaltijden of kies het handige maandabonnement. Je kunt je abonnement altijd pauzeren of stopzetten.

2. Kies jouw box

De leeftijd van jouw kind(eren) bepaalt welke Frootie box geschikt is. De maaltijden variëren van gewicht, smaak en structuur. Voor elke leeftijd de juiste hoeveelheid.

3. Vriesvers met gekoeld transport thuisbezorgd

Frootie bezorgt jouw box(en) netjes met gekoeld transport aan de deur. De ingevroren maaltijden kunnen meteen de diepvries in.

4. Geniet van een gezonde en verse maaltijd

Een maaltijd van Frootie is een maaltijd waar je als ouder achter kan staan. We halen het beste uit de natuur door te werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen. Al onze maaltijden worden in een stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden direct ingevroren. Wat de enige natuurlijke manier van conserveren is.