Welke voeding is goed voor peuters?

De voeding specialisten van Frootie geven vaak antwoord op de vraag: wat eet een peuter? Peuters eten steeds vaker met het gezin mee. Zo kunnen ze al een boterham, maar ook rijst, pasta en verse groenten en vlees eten. Vleesproducten bevatten veel ijzer en dragen bij aan een gezonde groei en ontwikkeling. Rauw vlees of rauwe vis moet daarbij gemeden worden. Deze producten bevatten schadelijke bacteriën voor uw peuter.

Dat geldt ook voor rauwe melk en rauw ei. Ook maaltijden met veel zout zijn niet goed voor een peuter. Een peuter kan daarnaast vrijwel alles eten wat een volwassenen ook eet. Voldoende variatie is tevens belangrijk om de smaak op de juiste manier te laten ontwikkelen. 

Door ze al op jonge leeftijd te laten wennen aan de smaak, kunnen ze op latere leeftijd makkelijker een verantwoord eetpatroon aanhouden. En wat eet een peuter per dag? Doorgaans bestaat een dagmenu uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. De hoeveelheid per maaltijd is afhankelijk van de eetlust van uw kind. Dit kan van tijd tot tijd variëren. Peuters die actief en avontuurlijk zijn verspillen meer energie. De eetlust zal dan ook groter zijn.

Wat eet een peuter per dag?

Een peuter mag vrijwel alles eten behalve veel rauwe producten en maaltijden met veel zout. Ook suikers in drankjes moeten zoveel mogelijk beperkt worden.Het samenstellen van een gezonde en verantwoorde maaltijd is dus niet altijd eenvoudig. Want, wat een peuter binnenkrijgt moet vooral vers en gezond zijn. Binnen het team van Frootie snappen we dat als geen ander. Onze ervaringsdeskundigen en voedingsspecialisten zijn daarom dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten voor onze peuter maaltijden.

De basis wordt altijd gevormd door biologisch geteelde groenten en fruit. Ook buitenlandse producten worden verwerkt in onze verantwoorde kant-en-klaar-maaltijden voor peuters. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over wat uw peuter per dag eet. Onze verse maaltijden zijn eenvoudig te bestellen via het keuzemenu op onze website. Uw bestelling wordt vervolgens wekelijks bij u thuis bezorgd.

Wat eet een peuter

Zo kunt u uw kleintje elke dag van een smakelijk bordje eten voorzien. Ook als u zelf geen tijd heeft om een verantwoorde maaltijd te kunnen bereiden. De maaltijden van Frootie worden volledig afgestemd op wat een peuter mag eten. Zout en andere overbodige toevoegingen worden daarbij achterwege gelaten. Zo dragen onze verse maaltijden bij aan een goede groei en ontwikkeling.

Menu
×

Hoi!

Klik hieronder op een van onze support om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar

info@frootie.nl

× Hoe kan ik u helpen?