Wat mag een kind van 1 jaar niet eten?

Kinderen van 12 maanden gaan steeds meer dingen proeven en proberen. Dit draagt bij aan een goede smaakontwikkeling waardoor eetproblemen op latere leeftijd voorkomen kunnen worden. Maar wat mag een kind van 1 jaar eigenlijk niet eten? Er zijn een aantal voedingsmiddelen en producten die een kindje van deze leeftijd niet mag eten. Vaak omdat deze producten schadelijke bacteriën bevatten voor kleine kinderen, of omdat ze sommige voedingsmiddelen nog niet zo goed kunnen verteren.

In eerste instantie mag een kindje van 12 maanden oud wel vlees eten. Vlees zit juist vol met ijzer en is daarmee een belangrijke voedingsstof. Een kind van 1 jaar mag echter geen rauw vlees eten. Deze kunnen bacteriën bevatten die uw kleintje ziek maken. Voorbeelden van rauw vlees zijn bijvoorbeeld ossenworst of rosbief. Ook carpaccio kan beter nog even achterwege gelaten worden.

Ook rauwe vis is een product dat een kind van 12 maanden niet mag eten. Gekookte, gestoomde of gebakken vette vissoorten mogen wel 1 keer per week gegeven worden. Vette vis bevat namelijk veel omega-3 wat bijdraagt aan een sterk en gezond immuunsysteem. Bij Frootie stellen we onze maaltijden samen op basis van wat een kind van 12 maanden mag eten.

Ervaringen van klanten

Zo werkt het

Kies jouw box en aantal maaltijden

Selecteer de box die past bij de leeftijd van jouw kind(eren). Je kunt er ook voor kiezen om een samplebox te proberen.

Bekijk onze boxen

Laat jouw box maandelijks thuisbezorgen

Wij bezorgen de box met kant en klare maaltijden voor jouw kind elke maand bij jou thuis, zodat je daarvoor de deur niet uit hoeft.

Bekijk onze boxen

Een gezonde maaltijd voor jouw kind

Onze gerechten zijn 100% vegetarisch. Nadat we onze maaltijden hebben klaargemaakt, wordt het direct ingevroren zodat de voedingsstoffen en mineralen behouden worden. Onze producten bevatten GEEN CONSERVERINGSMIDDELEN

Bekijk onze boxen

Pas op met zout en rauwe producten. 

Bij Frootie krijgen we vaak vragen van bezorgde ouders. Eén vraag die veel wordt gesteld is: wat mag een kind van 12 maanden niet eten? Naast rauwe vis en rauw vlees zijn er namelijk nog meer dingen die je jouw kindje van 12 maanden beter niet kunt geven. Dat geldt ook voor rauwe melk en eieren. Gekookt mag wel, maar kinderen van 1 jaar mogen geen rauwe eieren eten.

Ook producten met rauwe melk wordt afgeraden. De kans op E-coli of een Salmonella bacterie is met deze producten veel hoger dan wanneer er gekookte varianten worden gebruikt. Rauwe melk zit ook in veel kaassoorten. Let hier dus goed op. Een kind van 1 jaar mag niet alles eten en dat geldt ook voor grote hoeveelheden zout. Zout is vaak te vinden in kant-en-klare producten of soepen uit zakjes. Ook broodbeleg is een punt van aandacht.

Wat mag een kind van 1 jaar niet eten

Smeerkaas, leverworst en paté zijn producten die een kind van 1 jaar nog niet mag eten. Ze bevatten naast veel zout ook een hogere dosering aan vitamine A wat nadelig is voor de gezondheid van uw peuter. Omdat een kind van 1 jaar niet alles mag eten, vergt het bereiden van een gezonde maaltijd energie en tijd. Bij Frootie staan we dan ook graag voor u klaar als u een verantwoorde en verse maaltijd voor uw kind wilt bestellen.

Menu
×

Hoi!

Klik hieronder op een van onze support om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar

info@frootie.nl

× Hoe kan ik je helpen?